Fanipupu design on toiveiden täyttymys, joka syntyi luomisen ilosta. Tarina sai alkunsa viisi vuotta sitten ollessani kotona äitiyslomalla. Lasteni piirustuksista lähtenyt kipinä painaa kankaita käsin lastenvaatteisiin, muuttui pian kuosisuunnittelun harjoitteluksi. Pidin itselleni päiväkirjaksi blogia, jossa valmistin lastenvaatteita kierrätysmateriaaleista, suunnittelin kaverisynttäreitä ja jaoin muitakin ideoita lasten kanssa touhuiluun. Halusin oppia ompelemaan paremmin ja suunnistin opiskelemaan vaatetusalan artesaaniksi Etelä-Kymenlaakson Haminan kampukselle.

Aloittaessani koulun tiesin, että tällä alalla on uskallettava yrittää. Koulun lähestyessä loppua oli aika tehdä päätös, jatkaisinko lähihoitajana, jota olin tehnyt jo kymmenen vuoden ajan vai kokeilisinko toteuttaa unelmani. Lopulta päätin ottaa hypyn tuntemattomaan. 

Keskimmäinen lapsistani on ollut mukana yrityksen luomisessa, koska olen hänen piirtämästään pupusta viimeistellyt fanipupun logon. Nimikin on syntynyt näiden pupujen mukaan, koska piirustuksen pupuja kutsuttiin fanipupuiksi. Muistan kun opiskeluaikoihin vanhin poikani sanoi ”äiti sinun pitää tehdä oma merkki, että mekin voidaan käyttää merkkivaatteita”. Silloin ryhdyin heti toimeen.

Minulle lapset tuovat elämään tarinoita ja heittäytymistä mielikuvitusten maailmaan. Monet fanipupun kuoseista onkin lapsuudessani koettuja asioita tai mielikuvitukseni muodostamia kuvia asioista ympärilläni. Olen yrittänyt luoda erilaisia ja tunnistettavia kuoseja, joihin on helppo yhdistää tekijä. Kuoseissani tarjoan lapsille tarinoita ja mielikuvitusta ja niistä löytyy taikuutta, hellyyttä, taruja, ihmeellisiä ja vähän mäsiäkin juttuja.

Fanipupu ompelee myös lastenvaatteita omista kuoseistaan heille, jotka eivät välitä tai jaksa ommella. Vaatteet valmistuvat tilauksesta ja ne ommellaan työhuoneessa joka löytyy omasta rakkaasta kodista, omien rakkaiden keskeltä. Aamuisin on ihana herätä ja hipsiä tähän huoneeseen tekemään jotain ihanaa teidän omille rakkaillenne.

Etusivulta löytyvästä blogista pääsee tutustumaan fanipupun alkutaipaleeseen, jolloin pidin blogia vähän kuin päiväkirjaksi itselleni. Sieltä löytyy paljon muitakin asioita kuin ompelua esimerkiksi erilaisia syntymäpäiviä valmiine arteenmetsästys juonineen. Näistä mainittakoon supersankari synttärit, jossa pelastetaan maailma tohtori limalta, minecraftsynttärit ja creepperien hyökkäys sekä merirosvojen aarrejahti.

-Kaisa Nieminen-

 

FANIPUPUN TOIMINTA

Fanipupu design Oy on yhden naisen yritys, jonka työtilat sijaitsevat Karhulassa, Fanipupun omassa kolossa. Fanipupu design tarjoaa oman tuotannon kankaita, sekä pienen määrän myös muita vaatetusompeluun soveltuvia kankaita. Lisäksi löydät fanipupun valikoimasta ihanat lastenvaatteet, jotka on valmistettu oman tuotannon kuosillisista kankaista sekä ison valikoiman asusteita aikuisille ja lapsille.

Oman tuotannon kankaat painetaan Euroopassa. Kankailla on GOTS-sertifikaatit. Laadultaan kankaat ovat ihana pehmeää ja joustavaa materiaalia.