Käsinkuvioitu paitapusero-seuraava koulutyöni

Seuraava koulutyö oli valmistaa itselle paitapusero. Tämä oli kaikin puolin haastava projekti. Paitapuserossa on ensinäkin hirveä määrä kaikenlaisia jännittäviä yksityiskohtia kuten halkioita, hihansuita, kauluksia, NAPINLÄPIÄ?!?, joiden ompelusta minulla ei ollut pienintäkään hajua. Toinen haaste oli tehdä paitapuserosta sellainen, joka tulisi käyttöön ihmisellä, joka ei tosiaankaan viihdy paitapuserossa lainkaan. Kolmantena haasteena oli löytää 100% puuvillakangas, joka miellyttäisi kuosiltaan omaa silmää. Lopulta kävi kuitenkin niin, että päätin haukata taas vähän isomman palan kakkua kuin olisi tarvinut ja painoin kankaan itse käsin.

Isomman painotyön tekeminen vaati useita painokertoja. Seulaa ei voi laittaa märän maalin päälle, joten välissä joutuu odotella kuvan kuivumista.  Olisi ollut todella aikaa vievää, jos olisin joka kerta joutunut leikkaamaan uudet sabluunat, joten pääsinkin samalla harjoittelemaan seulan valottamista. Valotuksen ansiosta kuva pysyy seulassa kiinni ja kestää pesua ja useita painokertoja (En osaa selittää tarkasti, mutta kyllä google tietää jos kiinnostuit seulan valotuksesta). Kuosiksi halusin lintuja ja piirtelinkin kaksi lentävää kurkea. Ensinmäisessä piirtämässäni kuvassa oli enenmän yksityiskohtia,  mutta koska seulan valotus epäonnistui päätin piirtää hieman yksinkertaisemmat kurjet. Kankaaksi valikoitui aivan tavallinen puuvilla aluslakana.

Ompelulehdestä löytyi peruspaitapuseron kaava, josta sain kuositella itselleni sopivan pitkän paitapuseron. Tykkään käyttää mukavia vaatteita ja suosikkeihini kuuluu kaikenlaiset tunikat tai pitkät hupparit sekä leggarit. Aika näyttää tuliko tästä paitapuserosta mukavuudeltaan sellainen, joka voisi kuulua arkikäyttövaatteisiini, sellaisen yritin ainakin tehdä.

Käsinpainettu paitapusero-seuraava koulutyöni
Nämä kuvat ovat otettu koululla mallinuken päällä.
En löytänyt koululta mitään siistiä taustaa, joten nämä kuvat saavat kelvata.

En saanut laitettua tästä nyt kuvaa itseni päällä, mutta yritän jossain vaiheessa lisätä myös sellaisen kuvan.

Pandapipo kierrättäen
Blogin nimi vaihtuu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.